Kladblok |  Demo |  Blog |  Vragen |  Links
kladblok blog

Wat neem je mee op roadtrip?

Het grote voordeel van een roadtrip is dat je onderweg ontzettend veel van een land kunt zien. Regel je auto verhuur en trek er lekker op uit. Je kunt het zelf zo spannend mogelijk maken. Want vertrek je vanuit Nederland, of ga je vliegend naar de locatie? In dit artikel lees je over wat er zeker mee moet op roadtrip.

Een auto!

Hoewel je ervoor kunt kiezen om op locatie een oude bak aan te schaffen en daarmee rond te reizen, is het misschien handiger om een auto te huren. Ga je bijvoorbeeld rondreizen op Curacao, kies dan voor auto huren curacao. De spanning van een oude bak heeft misschien wel iets, maar een betrouwbare auto is toch echt fijner. Vergeet in ieder geval niet om ook koelvloeistof, ruitenreiniger en motorolie mee te nemen. Je weet het maar nooit natuurlijk!
Wanneer je vertrekt vanuit Nederland, kun je ook overwegen om een auto te huren. Ga bijvoorbeeld een auto huren rotterdam, zodat je zeker weet dat je met een goede auto op pad gaat.

Slaap zacht!

Je kunt reizen van hotel naar hotel, maar het heeft ook wel iets om met een tentje op campings te overnachten. Neem dan een luchtbed, slaapzak en kussens mee, en vergeet ook niet een pyjama of nachthemd. Misschien ben je wel zo gehecht aan je kussen dat je sowieso je eigen kussen meeneemt. Omdat kussens veel ruimte in nemen, kun je deze in een vacuümbagagezak doen. Zo neemt jouw kussen een stuk minder ruimte in.

Toilettasje

Persoonlijke verzorging is ook op vakantie belangrijk. Neem daarom deodorant, een borstel, shampoo en zeep mee. Vergeet ook niet je scheerspullen mee te nemen. Je kunt deze artikelen ook in kleine flesjes verpakken, zodat je genoeg ruimte overhoudt in de koffer. Dit scheelt ook veel gewicht en dat is vooral in het vliegtuig erg belangrijk.

Gekleed tegen weer en wind

Neem genoeg kleding mee, maar houd er rekening mee dat alles moet passen. Het is verstandig om met verschillende laagjes te werken, zodat je ook 's avonds het koelere windje aankunt. Daarnaast bescherm je jezelf hiermee tegen muggen. Denk daarnaast ook na over schoenen. Je wilt misschien wel eens naar een restaurant, dan is het handig om nette schoenen mee te nemen. Maar neem ook badslippers mee voor het douchen en wandelschoenen voor de meer actieve dagen.

EHBO-setje

Het is ook belangrijk om na te denken over situaties die je liever vermijdt. Neem daarom wel altijd een EHBO-setje mee. Wat pleisters, een schaar, verband en bijvoorbeeld zalf voor na een muggenbeet. Ook is het verstandig om een tekentang mee te nemen, want die beesten wil je het liefst zo snel en goed mogelijk verwijderen.

Voor het geval je pech onderweg hebt, zorg je ook voor een gevarendriehoek en veiligheidshesjes. Ook is een reddingsdeken handig. Niet alleen voor bij een ongeluk, maar ook om de auto koel te houden wanneer deze in de volle zon geparkeerd staat.Homepage Kladblok

Blog