Kladblok |  Demo |  Blog |  Vragen |  Links
kladblok blog

Lijst met de leukste vintage meubels

Bezoekers van Kladblok.nl bieden we graag inspiratie met allerhande lijstjes. In dit artikel geven we je daarom een lijst met de leukste tweedehands design meubels. Gebruikte vintage meubels zijn namelijk erg gewild. Ze kosten stukken minder geld dan nieuwe exemplaren. Vanwege de topkwaliteit zien ze er vaak nog puntgaaf uit. Vintage designmeubilair is uitstekende te combineren met de diverse actuele woontrends.

1. Designstoelen

Stoelen van gerenommeerde meubelmerken zijn razend populair. Dit varieert van bureaustoelen en eetkamerstoelen tot fauteuils en relaxstoelen. Zie jij jezelf bijvoorbeeld al zitten in zo'n fraaie Barcelona chair? Deze wereldberoemde designstoel werd ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe. De stoel heeft een minimalistische vormgeving met een frame van chroom en gebombeerde kussens.
barcelona chair

2. Vintage banken

Vintage banken zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Veelal gaat het om unieke bankjes of een bankstel dat bestaat uit een 2-zitsbank met twee fauteuils. Of wat dacht je van een luxe chaise longue? Zo'n minibank is ideaal om op te relaxen en languit naar je favoriete films te kijken. Ook zijn er online tegenwoordig hele fraaie tweedehands hoekbanken van bekende designmerken voor aantrekkelijke prijzen te scoren. Denk bijvoorbeeld aan een exemplaar van B&B Italia of Leolux.

3. Vintage kasten

Zet een fraaie vintage kast in je woonkamer en je hebt direct een ware eyecatcher! Dit kan een dressoir uit de jaren zeventig zijn, maar ook een vintage boekenkast van Alfredo Haberli of een vintage ladekast van teakhout doet het goed. Voor de slaapkamer kun je denken aan een kledingkast en/of nachtkastjes van een topontwerper.

4. Vintage tafels

In de jaren vijftig, zestig en zeventig werden echt prachtige tafels gemaakt. In een modern ingerichte woonkamer misstaat een fraaie vintage salontafel of bijzettafel niet. Zo'n tafel vormt een leuk contrast met de rest van het interieur. Zeker als je ook enige vintage woonaccessoires toevoegt, zoals schalen en vazen, krijg je een schitterend geheel. Soms kom je tafels tegen die onderdeel zijn van een complete set. Een originele combinatie van een vintage salontafel met een vintage bankstel is natuurlijk erg mooi.

5. Designbedden

Een vintage ledikant is vaak ook juweeltje voor je interieur! Zoek je een eenpersoonsbed, een tweepersoonsbed of een slaapbank? Als je geluk hebt loop je tegen een complete slaapkamerset aan en hoef je daar maar een fractie van de oorspronkelijke waarde voor te betalen. Dan heb je een vintage ledikant, een kledingkast en nachtkastjes van topkwaliteit in dezelfde stijl. Hoe mooi is dat?

6. Vintage woonaccessoires

Tot slot is je interieur natuurlijk niet af zonder een aantal geinige vintage woonaccessoires. Voorbeelden hiervan zijn spiegels, kapstokken, kamerschermen, beeldjes en klokken. Of kijk eens naar designverlichting! Online vind je de mooiste tafellampen, plafondlampen en vloerlampen. Hier zijn hele unieke exemplaren bij. Dergelijke lampen zorgen voor een nostalgische sfeer in je huis. Een vintage vloerlamp vormt bijvoorbeeld een fantastische combinatie met een fauteuil uit dezelfde periode. Probeer gerust verschillende dingen uit en wees niet benauwd om fouten te maken. Mocht een item je toch niet helemaal bevallen, dan zoek je gewoon weer wat anders uit.



Homepage Kladblok

Blog